İZMİR BERGAMA İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜZ MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZ İLE İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜZ MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZ İLE İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI

                Bakanımızdan bizzat söz alarak aşağıdaki soru ve sorunları iletip ve rapor halinde de verdi:

Sayın Bakanımız bu meselelere şüphesiz vâkıftır ama ben yine de sahadan/taşradan bu görüşlerimizi dillendirmekte idareci, öğretmen, veli, öğrenci ve çalışanlarımız sorunlarını iletmekte fayda görüyorum. Saygılar.

1.HİZMET ALIMI

Hizmet alımı hastanelerde 2 ya da 3 yılda bir yapılıyor. Hizmet alımında Eğitim Öğretim Yılının başında ve Ocak, Şubat aylarında ödeneğin geç gelmesinden dolayı okullarımızda Eylül, Ocak ve Şubat aylarında çok büyük sıkıntılar yaşanmaktadır.

Devletimiz milyarlar harcayıp pırıl pırıl okul yaptırıyor, ama çok küçük bir harcama kalemi olan hizmet alımından dolayı veliler ile karşı karşıya gelinmekte. Kurumumuzun imajı zedelenmektedir. Kaldı ki bu aylarda velilerin okula en çok geldiği dönemlerdir.

Öneri:

Eğitim Öğretim yılı değil de mali yıl baz alınarak “Belirli süreli iş sözleşmeleri “ ile bu sıkıntı aşılabilir.

Aşılırsa getirisi;

Veliler okulların hijyen ve ısınmadan kaynaklı, ALO 147, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaymakamlık ve Valilik gibi yerlere şikayette bulunması önlenecektir.

2.NAKİLLER

Orta öğretime geçiş işlemlerinin Ağustos 15’e kadar tamamlanması, Eğitim Öğretim sürecinde bu işlemlerin bitmiş olması gerekir.

Bitmemesinden mütevellit taşıma ve yemek ihaleleri zamanında planlanamamaktadır. Veli ve öğrenciler mağdur olmaktadır.

Nakillerde taban puanın kalkması okullardaki başarıyı olumsuz yönde etkilemektedir.

3.TEOG:

Nisanda olan TEOG ikinci sınavının Mayıs ayından yapılması mümkün mü? Çünkü Nisan da yapılan sınavdan sonra Haziran’a kadar öğrenciler tamamen kendini salıyor. Boş vermişlik psikolojisine giriyor.

4.DERS KİTAPLARIN İÇERİĞİ:

Temel ve Ortaöğretim kurumlarından bir üst öğretime geçiş sınavlarında (TEOG,YGS, LYS) soru içerikleri ayrıntılı, felsefi ve derinlikli fakat ders kitaplarında ki muhteviyat ve değerlendirmeler yetersiz kalmaktadır.

Çözüm olarak;

Kitap içeriklerinin, sınav usul ve tekniklerine uygun hale getirilmesi böylelikle kaynak ve yardımcı kitap ihtiyacının ortadan kaldırılmasını sağlayacaktır. Böylece velilerin ek masraf şikâyetleri engellenecektir.

Ayrıca;

Ders kitaplarının her yıl yenilenmesi büyük bir kaynak israfı doğuruyor. Kitaplar; “ders kitabı” çok yıllık. “Egzersiz ve Çalışma kitaplarının” yıllık olarak düzenlenmesi büyük bir kaynak israfını önleyecektir.

5.OKUL GÜVENLİK GÖREVLİSİ:

Okullarda ve çevresinde son yıllarda yaşanan elim olaylar hepimizin malumu. Bu sebeple okullarda hizmet alımı yapılırken “Güvenlik Görevlisi” istihdam edilmesi yakın zamanda mümkün gözüküyor mu? Bu durum Bakanlığımıza ayrı bir yük kalemi oluşturacaktır. Fakat bu hizmetin verilmesi ile veli ve öğrenci nazarında büyük bir memnuniyet yaratacak. Ayrıca oluşacak kötü olayların önüne geçilecektir.

6. OKUL BİNALARIMIZ

 Okul binalarımız yıllardır “soğuk, gri ve tek tip okul modeli” yerine estetik, renkli geleneksel Türk mimarisinin ve kültürünün motiflerini yansıtan özellikte olması kültürümüzün ileriki kuşaklara aktarılmasını sağlayacaktır.

BakanBakanBakan

Bahçelievler Mah. Seymen Caddesi No4/1 - 02326321655 02326311073 02326311074

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.